Кабинет српског језика

uč- 2

Руковођени пројектом који тек треба да добије свој епилог ( „То што ствара то су руке“ ) , решили смо да преуредимо учионицу, без много материјалних средстава, помоћу онога што имамо – „штапа и канапа“ , под мојом „диригентском палицом“ , уз мноштво идеја , кренули смо да реновирамо учионицу са много детаља.

Пошто нам је био циљ да се утроши што мање новца, којег није ни било, одлучили смо да се ослонимо на људске ресурсе , волонтере и њихове вредне руке. Учионицу је прво окречио Миле Петошевић из Падеја . Даље учешће су имали ученици, мајстори у школи : чика Ферика, Карчика, Милутин, колеге : Јасна Анушић, Андреа Балинт, Марија Војновић те је изнад табле нацртан лик Вука Караџића , окачене су веома старе гусле, поњаве и Вукова поука ученицима , са леве стране се налази пергамент са пером и мастилом и документом на глагољици те све изгледа овако :

Слика

Са десне стране крај табле, Миле Петошевић нам је направио сто за компјутер, који су украсили стара тиква, аранжмани пољског цвећа – рад Аните Пењин из Падеја и Ане Толић из Чоке. Изнад се налази дрво које представња индоевропску породицу језика, а гране – келтске, романске, германске и словенске језике :

Слика

Слика

Клупе и столице су префарбане , а насликали смо и друго дрво које представља систем српског језика у три нивоа : фонетском, морфолошком и синтаксичком, панои у облику лишћа су дело наших ученика, пано на вратима представља поделу књижевности на родове и врсте, а на самом дрвету се налази мудра сова коју је направио наш ученик Вања Миладинов у форми 3 д оригами облика :

Слика

Слика

Крај дрвета – језичког система се налази кутак за ученике нижег разреда са дугом, облацима и сунцем, облаци су искориштени као табла за качење цртежа и дечијих радова , а ормари у зачељу учионице су префарбани, између њих је огромни цртеж храма Светог Саве са иконом у дрвету Светог Саве и сликама Светог саве, Његоша и Доситеја Обрадовића и мноштвом цвећа које је дар родитеља наших ученика :

Слика

Стара скулптура Вука Караџића је добила ново – рестаурирано постоље и тренутно на том зиду ученици цртају графите:

Слика

Слика

Надам се да Вам се допада наш кабинет који ће имати и много других детаља – пре свега рукотворина.

6 komentara

Objavljeno pod Kreativni kutak

6 odgovora na “Кабинет српског језика

  1. Поштовани колега, свиђа ми се Ваш кабинет зато што има много креативних и корисних идеја за унапређење наставе. Све похвале!

  2. Bravo , kolega !!!
    Svaka cast na vasoj kreativnosti i ljubavi prema svom pozivu .

  3. Teodora

    Nastavniče svaka vam čast! 😀

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s